Uusi sivu 3

 






 

Kyläkokouksesta huhtikuussa 2006, jossa tehtiin päätös kyläyhdistyksen rekisteröimisestä.

Kylän asioiden eteenpäin viemiseksi toimii kyläyhdistys, joka täytti 30v. 2007!

Kyläyhdistys pyrkii järjestämään talkoita, joissa kyläläiset voisivat tavata toisiaan rennosti yhdessä olemisen ja tekemisen merkeissä. Keväisin huolen aiheena on tienvarsien ja rantojen siisteys, jossa onki jo varsin iso homma, sekä puuhailu pienimuotoisien rakennustöiden parissa kylän yhteiseksi hyväksi, kuten ilmoitustaulujen teko, postilaatikko telineiden rakentaminen jne.

Juhannuspäivä on perinteisesti vietetty huutokaupassa Onkamon lavalla, silloin siellä myydään antiikkia ja muuta käyttötavaraa, halvalla.

Kesällä Onkamon lavalle on toivottu järjestettäväksi perinteisiä tansseja kesäiltojen viihteeksi. Kyläyhdistys on luvannut yrittää toteuttaa kyläläisten toiveita ja järjestellä tansseja lavalle.

Syksyä kylänväki juhlistaa kerääntymällä hirvimiesten tarjoamalle hirvipaistille tai sopalle, joka on saavuttanut ainutlaatuisen suosion kyläläisten keskuudessa. Lisäksi kyläläisiä kootaan yhteisen puuropadan ääreen joulun tunnelmissa, ja lauluiltamissa.
 

Onkamo osana Tohmajärven kuntaa

Onkamolaiset ovat aina edustaneet kyläänsä hyvin. Nykyisin kunnanvaltuutettuja on neljä: Matti Majoinen (kunnanvaltuuston puheenjohtaja), Aarne Laasonen, Reima Ehrukainen ja Vilja Laurila.

Onkamolaiset ovat olleet aina aktiivisia kunnallisia vaikuttajia. Heidän ansioistaan kylän kehitys on edennyt aste asteelta. Suuriakin hankkeita on saatu aikaan, ja Onkamon ääni on ollut kuuluvilla monissa eri yhteyksissä.


 

Linja-auto katokset rakentaa puuseppämestari Mauri Kekkonen ja ne valmistuvat tämän kevään aikana.




 

Onkamon Bocciamestaruuskisat 2008.

Legendaarinen Onkamon Leirintäalue lopetti toimintansa tänä kesänä. Kaikki te, jotka haluatte jotakin toimintaa
kylälle järjestettävän käykää ilmaisemassa toiveenne vieraskirjan sivujen kautta. Kyläyhdistys haluaisi Onkamon Bocciakisojen jatkuvan jotenkin muodossa tai toisessa. Kaikki tuki ja vinkit olisivat nyt tarpeen, että saisimme Bocciakisat pidetyksi edelleen Onkamossa ja meidän omina kisoina.

Matti Majoinen ojentaa kyläyhdistyksen lahjat vierellään
Reima Ehrukainen Onkamon leirintäalueen pitkäaikaiselle
pitäjälle Lea Salo-Juvoselle.

Matti Majoinen ja Reima Ehrukainen ojentavat kunnanjohtaja
Olli Riikoselle kaksi Onkamo-paitaa muistoksi tapahtumasta.

Harmonikkataiteilija Arto Tarkkonen säestää Esa A. Luukkaista.


 

Esa A. Luukkainen laulaa Lealle serenadin
" Sua vain yli kaiken mä rakastan..."

 


 

Onkamon kyläjuhlat 02.09.2007.

Onkamo juhli 30-vuotista kylätoimintaansa 2.9.07

Sateisesta säästä huolimatta ihmiset kokoontuivat Onkamon koululle viettämään kylätoimintansa 30-vuotis juhlapäivää. Vieraille oli tarjolla lohisoppaa ja kakkukahvia. Tarjoilut oli saatettu talkoilla pystyyn vanhempainyhdistyksen ja kyläyhdistyksen kesken. Lisäksi tarjoilussa oli vielä muuta kylän väkeä avustamassa.

Kyläyhdistyksen väki otti yhdessä vieraansa vastaan, ja juhlatilaisuuden isäntänä toimi evl. Matti Majoinen. Juhla oli lämminhenkinen ja mieliinpainuva kuoron ja lasten esitysten ansiosta. Juhlassa vieraili myös entisiä onkamolaisia.

Vuosien varrella yhdistyksen toiminnassa on ollut mukana suuri määrä ihmisiä tekemässä pyyteetöntä työtä kylämme hyväksi.

Meille on tärkeää, että jokainen kylän asukas voi tuntea Onkamon kodikseen ja että hänellä on paikka tässä kyläyhteisössä, puheenjohtaja Reima Ehrukainen totesi tervehdyssanoissaan.

Kunnanjohtaja Olli Riikonen arveli jokaisella tohmajärveläisellä olevan käsitys Onkamon kylästä, sillä kuntalaiset kulkevat matkoillaan Joensuuhun kylän läpi.

Riikonen toi puheessaan esille myös Onkamon merkityksen kunnalle ja sen tunnettavuudelle. Onkamo on koko kunnan kansaivälisesti tunnetuinta aluetta, koska täällä on selkeä matkailukeskittymä.

Onkamoa voi luonnehtia pendelöintikyläksi, koska täällä on hyvä käydä töissä monessa suunnassa hyvien liikenneyhteyksien ja maantieteellisen sijainnin vuoksi, totesi Riikonen.

Kylän historiasta kertoi Aarne Laasonen. Oman näkemyksensä kylästä toi esille myös Helsingin yliopiston kehitysmaatutkimuslaitoksen professori Pertti Multanen, jonka lapsuuden maisemia Onkamo on.

Juhlassa kyläyhdistys muisti pitkään aktiivisesti toimineita jäseniään. Muistamiset saivat vastaanottaa Irja Kainulainen, Päivi Orho, Olli Orho, Aki Silvennoinen ja Aarne Laasonen. Lisäksi kyläyhdistys on jo muistanut ennen juhlaa 18 vuoden aktiivisesta toiminnasta Aune Pirhosta.


Kunnanjohtaja Olli Riikonen saapuu.

Olli Riikosta vastaanottamassa Reima Ehrukainen ja Matti Majoinen.

Professori Pertti Multanen, kunnanjohtaja Olli Riikonen
 ja evl. Matti Majoinen.

Kyläyhdistyksen puheenjohtaja toivottaa
kyläläiset tervetulleeksi juhlaan.

Kansalaisopiston kuoro esiintyy.

Kunnanjohtaja tuo tervehdyksensä Onkamon kyläläisille.

Aarne Laasonen kertoo lyhyesti Onkamon historiasta.

 Onkamon koulun oppilaita esiintyy.

Juhlapuhuja professori Pertti Multanen.

Juhlassa palkittiin yli kymmenen vuotta kylätoiminnassa
mukana olleita kyläläisiä.

Jonna Pirinen esiintyy.

Pääkokki Tuula Ikonen työnsä ääressä Onkamon kyläyhdistyksen
 30-vuotis juhlassa.

Kyläpäällikkö Reima Ehrukainen Onkamo
 tuotteiden ympäröimänä.

Onkamon leirintäalueen Juhannus 2008.